Varför stressa?


I natt drömde jag

Att jag var kapten Haddock


..It's friday i'm in love

Det är fredag. I grund och botten känner jag att allt är betydligt mer komplicerat än det behöver vara. Människor är olika och på grund av detta faktum kommer det alltid uppstå missförstånd. Men denna dissonans i känsloregisterad kommer kunna att slätas ut lika lätt som pepparkaksdeg vid julbaket, om bara en mogen konversationen med berörda parter fullbordas, så länge som mod och vilja finns. Mina tankar går därför i afton ut till berörda parter. Och framförallt ut, till dig. Du vet vem du är.

Trevlig helg

It’s time to learn Gulebøy-norsk

Tydligen är det så att svenskarna har hittat på egna norska ord. En inte alltför vågad gissning är att de flesta svenskar faktiskt tror att ord som gulebøy, kjempetorsk och tallefjant är riktiga norska ord. Om du är en av dem, måste jag dessvärre göra dig besviken. Det heter faktiskt banan, hai och ekorn.



I morgon blir det spännande

LHC möter H(i)V71 på bortaplan imorgon. Så varför är det spännande utöver det faktum att det alltid är kul med E4 derby? Jo, imorgon kan vara sista chansen för cluben att klättra upp i topp och kanske vinna tabellen, innan slutspelet börjar. Inte konstigt att det gnuggas händer i hockeysverige just nu!


I'll get lost if you want me to


Äntligen nytt!

Ett av mina absoluta favoritband Dark tranquillity, släpper snart äntligen ett nytt album. I början av februari kommer We are the void.


Detta är nog det sjukaste jag läst


Att leva livet baklänges?

Först dör man, får den lilla jobbiga saken avklarad. Sedan kan man leva och ha roligt på ett ålderdomshem med vetskapen att man har hela livet framför sig. Till slut kastas man ut därifrån för att man är för ung. Man får sedan en schysst guldklocka och börjar jobba som chef. Man jobbar 40 år tills man börjar plugga. Man dricker sprit, partar och lever livet medan man förbereder sig för högstadiet. Man går i mellan och lågstadiet där man inte tar ett skit på allvar eftersom man inte kommer att behöva kunskapen, sedan blir man ett barn, kan leka och fjanta runt utan ansvar, slippa laga käk osv. Sedan blir man en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm. Amen!

//George Constanza

Kvinnor blir aldrig nöjda


Veckoslut

Ännu en vecka har slaktats ihjäl. Skolan har ännu en gång fuckat till det med Csn så inga pengar har landat på kontot. Om det inte vore för att jag är en så lugn och samlad person hade jag varit riktigt förbannad nu, men förresten va fan skulle det hjälpa, det kunde varit värre. Hursomhelst jag hoppas på en lugn och gemytlig helg. Satt även och tänkte på när Mr U var här på besök i v-mo och hur trevligt det var. Du är jävligt saknad min gode vän! Jag hoppas om du själv vill, (och inte låter dig styras av andra människors vilja) tar tag i det du ska göra och fixar guldbiljetten till hösten.



The one and only, Mr U!


Stormen har lagt sig.


Jag sitter i ett tyst folkhögskolehus. Alla "textilmänniskor" som brukar bo här har stuckit på praktik. Så lugnet är påtagligt. Min lilla tös ligger bakom mig och sover, hon är inte van vid att gå upp tidigt på morron stackarn. Och själv lever jag under lyxen att vara ledig varje onsdag, och börjar inte särskilt tidigt överlag heller. Känner att det är ganska så trivsamt just nu. Det känns som att istället för att desperat hitta dom rätta kläderna när det blåser, är det helt enkelt bättre att låta stormen bedarra.

God kväll.

Beat it


What a Rush!

Befinner mig åter igen i staden Värnamo. Återvänder till skolbänken i morgon. Men det är inte bara färdig latschat med ledighet med långa sovmornar och vad mer som innefattar att vara ledig. I dag var mitt första gympass på tre veckor, (!) det fick mig att minnas hur jävla bra jag mår av min kära träning. Snus, sex, mat och alkohol kommer inte ens i närheten av endorfin kicken.

Ultra thin


I kväll blir det hockey

Cluben L
Cluben LHC
Chalaaaa Chalalalala
Cluben LHC Cluben LHC




Ikväll befinner jag mig i Cloetta Center för att avnjuta matchen mellan LHC och Södertälje.



Varför tänder unga tjejer på vampyrer?

Japp, jag har mycket ledig tid över just nu. Men har hur som helst begrundat frågan ett tag och kommit fram till följande tes.

Hela vampyrgestalten kan ses som en metafor för samlaget. Blodtörsten, huggtänderna som tränger in i köttet, blodet som rinner ut. Men det är naturligtvis diskret, stilfullt på ett civiliserat sätt, därav tilltalar denna typ av sexuellt kittlande filmer/serier framförallt unga kvinnor som söker sig själva, och sin sexuella roll

Men det jag framförallt tror tilltalar dessa sökande unga tjejer är kontrasten till matchoidealet. Istället för den vanliga tuffa killen som får vilken tjej han vill så är dessa vampyrer eftertänksamma och mystiska. Sen tycker tjejer förmodligen synd om dom också, för det smått jobbiga läget att bli kär och samtidigt veta att om den kärleken fullbordas dör människan man älskar. Inte konstigt att det immar igen i flickrummen runt om i landet på kvällarna.

Abstinens

Två dagar utan snus nu. Det kryper i min kropp, jag kan inte slappna av. Jag har svårt att somna och sover oroligt. Känner mig nervös i magen och skakig om händerna. Jag hade ställt in mig på att det skulle bli lättare i dag mot igår, men det är precis tvärtom. Fan jag minns inte att det var så här svårt att sluta förra gången jag försökte sluta. Måste till apoteket i dag och fixa nikotintabletter.

Jag har släpat in mina datahögtalare från garaget nu så nu kan jag lyssna på hög musik, det är en liten tröst i alla fall.

Sanningen om lögner?

Jag tror att dom flesta talar sanning kanske inte så mycket som dom gärna skulle vilja men så mycket som dom vågar. Men inget gott kan komma ur lögner. Börjar man ljuga i en relation tappar den genast i värde både för en själv och den man är tillsammans med. Ljuger du för dig själv kommer du att förföljas av en gnagande obehagskänsla. Att ljuga för sig själv kan även göra det svårt att älska sig själv.

Det innebär däremot inte att man alltid ska kasta sanningar omkring sig utan att ta hänsyn. Såklart lätt att denna hänsyn även kan misstas för rädsla för att provocera varandras svartsjuka, avund eller självbild. Men i stället för att bekymra sig om konsekvenserna som första prioritet, är det inte bätrre att tala sanning som första prioritet och ta hand om konsekvenserna som andra prioritet?

”Lögner berättas därför att man är rädd för konsekvenserna om man skulle tala sanning.” – L.Ron Hubbard





Ett möte med Motala

Var i Motala en sväng idag över dagen, hälsade på min gode vän Helge. Var över ett halvår sedan jag träffade karln, så det var ett minst sagt kärt återseende! Hans lilla söta dotter Emma var lika pratglad som vanligt. Bästa var hennes kommentar när vi var på Onoff och kollade på plattv till Helge. "Jag ser två teveapparater, det är för att jag har två ögon"   

Helge fick förklaringen till varför han får reklam trots att han satt upp en lapp. Lappen sitter på insidan av dörren



Snus, kära snus.

Jag har nu slutat med detta otukt! Eller fantastiskt goda nöje? Så varför gör jag detta?

Fördelar:
* Sparar pengar (Jag snusar för drygt 560 kr i mån (6720 kr per år!)
* Slipper att tandköttet kryper vidare upp till pannan
* Bättre andedräkt
* Vitare tänder
* Slipper vara beroende av nikotin
* Får en nöjd flickvän

Nackdelar:
* Får inte snusa
* Kommer förmodligen gå upp i vikt på grund av extra ätande
* Dåligt humör (till en början)
* Svårt att sova (till en början)

Jag har visserligen köpt en dosa snus i dag, jag fick nämligen ett tips från min far som en gång snusade. Det ska tydligen vara lättare att ha en dosa hemma att låta bli, för annars är det lätt att man knallar in i närmaste butik och köper sig en dosa, när suget kryper upp. Det ska nog gå bra detta, ja det ska det nog. Ja då.


Då var man hemma i linkeboda igen

Jag har haft en lugn, mysig, trevlig vecka i huvudstaden. När klockan slog tolv över till det nya året så befann jag mig i någon slags källarlokal brevid tunnelbanan. Nej det var ingen svartklubb med lånehajar och indrivare. Det var ett rätt vettigt ställe. Visst det var väl inte sådär storslaget med fördrinkar och kostymer som jag är van vid (eller inte). Jag hade dock såklart kostym på mig med slips och hela kittet. Riktigt snygg var jag också, om jag får säga det själv (och det får jag såklart.) Jag kände mig visserligen ganska mycket äldre än dom flesta där, (förmodligen för att jag var det) och kostymen gjorde att jag kände mig ännu äldre. Jag kände heller ingen där, vilket inte är så konstigt med tanke på att Stockholm är min flickväns stad och inte min.

Men hennes vänner var mysiga och trevliga. Men det är inte så lätt att som ny, utomstående människa tränga sig in i en mur av tajt gemenskap och interna skämt. Jag upplevde samma mur när jag för första gången träffade min skåneväns vänner. Men förmodligen upplevdes den muren lite lättare att klättra över, eftersom att jag har mer gemensamt med skånska pirates of the caribbean look alike rockers än med 19 åriga stockholmare.

I övrigt, så har jag bara umgåtts så mycket som möjligt med min fina tjej, druckit mycket latte'. Kollat på mycket nya roliga och mindre roliga serier. The inbetweeners kan jag varmt rekomendera, skön brittiskt humor.


Så jävla kul! (för er som fattar)



Gott nytt år föresten.

RSS 2.0